- Cka Ndodh Ne Trupin Tuaj Poqese TASH Ndaloni Pirjen E Duhanit

Cka Ndodh Ne Trupin Tuaj Poqese TASH Ndaloni Pirjen E Duhanit

 

Mendoj që njëra prej arseve kryesore pse është aq e vështirë të lëm duhanin është se të gjithë të mirat shëndetsore që do të kesh nëse ndalon pirjen dhe të gjitha rreziqet nëse vazhdon duken shumë të largëta. Mirë, atëher më poshtë keni disa prej efekteve të menjëhershme, kuptohet të mira, të lënies së duhanit dhe se si kjo do të ndikoj për së miri në trupin tuaj.

  • Pas 20 minutave shtypja e gjakut do të zbres në nivel normal.
  • Pas 8 orëve njëoksid karboni (një gaz i helmueshëm), nivelet e tij në gjakë do të zbresin për gjysmë, dhe nivelet e oksigjenit në gjakët kthehen në normale.
  • Pas 48 orëve gjasat e tua për të pësuar sulm në zemër kan pushuar. E gjithë nikotina ka dalë nga trupi juaj. Aftesit e shijeve dhe nuhatjes kthehen në nivele normale.
  • Pas 72 orëve gypat e bronkeve relaksohen, dhe nivelet e energjis tuaj do të ngriten.
  • Pas 2 jave qarkullimi juaj rritet, dhe do të vazhdojë të përmirësohet për 10 javet e ardhshme.
  • Pas 3 deri 9 muaj kollitjet, dihatjet dhe problemet me frymëmarrje zhduken me përmirsimin e kapacitetit të mushkërive tuaj për 10%.
  • Pas 1 viti rrëziku i juaj për të pësuar sulm në zemër është përgjysmuar.
  • Pas 5 viteve rrëziku i juaj për të pësuar sulm në tru kthehet në nivel të jodohanpirsëve.
  • Pas 10 viteve rrëziku juaj për të fituar kancerin në mushkëri është kthyer në nivel të joduhanpirësve.
  • Pas 15 viteve rrëziku për të pësuar sulm në zemër është kthyer në nivel të joduhanpirësve.

Kështuqë vendos sot ta lësh duhanin njëher e përgjithmon në vend se të vajtosh e të kukatësh që s’do të jesh më me cigare në gojë

This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free